Slovensko má Chart Show, Česko muselo taky. Naše televize očividně málo zpívají

Nová show plná hudby a zábavy našla své místo v Česku i na Slovensku. Jmenuje se Chart show a diváci v ní mohou sledovat ty nejlepší hudební počiny posledních třech desetiletí. Liší se nějakým způsobem česká verze od té slovenské? Na to se pojďme společně podívat.

Chart Show po Česku (Radka Kmochová)

Zdá se, že jeden víkendový hudební večer pro české diváky nestačí. Již velmi známá Tvoje tvář má známý hlas je opět zpět v plné parádě a první díl odvysílala televize Nova únoru. Co ale s načatou sobotou? Není nic lepšího, než tam šoupnout další hudební pořad!

Dáme dohromady několik divácky oblíbených pořadů jako například pěveckou soutěž Superstar nebo zábavný pořad Kufr, kde lidé plnili různé úkoly. A vida, Chart show je na světě! Celým pořadem diváky provází moderátor, který je snad všude, Libor Bouček, ten do každého dílu zve tři hosty. Ti většinou nemají s muzikou nic společného, ale mají za úkol chytře hodnotit nejlepší písně, které v pořadu zazní. Jde jim to báječně. Aby se v pořadu jen nezpívalo, vymyslela Nova pro své hosty různé aktivity, např. malování, vymýšlení básniček, či zpívání karaoke, když už se jedná o hudební pořad, že?

Do nového pořadu je třeba hodně názorů známých osobností. Tři hosté, hrající dětské hry, opravdu nestačí. Před každým skvělým hudebním počinem si tedy musíme poslechnout názor herců, sportovců a televizních reportérů. Čím více známých tváří, tím líp.

Zmatené, zmatené a ještě jednou zmatené. Takový je můj dojem po zhlédnutí jednoho, a myslím, že také posledního dílu této nečekaně pospojované show. Není totiž nad to, držet se jednoho tématu, než dát dohromady do dvou hodin několik druhů zábavy, ze kterých jsou poté diváci pomateni a neodnesou si ani jeden kvalitní názor a zažitek.

A čo tá slovenská? (Adriana Antolová)

Chart show na Slovensku má už dlhšie pôsobenie. Prvýkrát sme ju mohli zahliadnuť na obrazovkách televízie Markíza už v roku 2014. Zrodila sa podobne ako v tomto roku u našich bratov Čechov. Pôvodne začínala výberom tých najlepších piesní z jednotlivých období, ale neskôr, keď si už všetky „zaujímavé témy vytrieskali“ museli siahnuť po nových tematických inšpiráciách. Prečo teda neskúsiť upútať divákov podrobnou ponukou najväčších koncertných hviezd, najlepších videoklipov alebo rovno celú reláciu zamerať na ženské publikum? Nejeden hudobný „fajnšmeker“ by sa cítil ohrdnutý keby nebol venovaný priestor aj country a folkovej hudbe. Check, prosba splnená!

Na hodinku a pol sa týmto programom dokáže zabaviť takmer každý. Veď pekne hrajú a občas sú tam aj vtipné hlášky. Keďže nejde o náročný program a nemusíte extra namáhať mozgové bunky, môžete popri Chart show napríklad vyžehliť prádlo. Páni, skúste to navrhnuť svojim polovičkám, určite sa potešia.

Moderátorka, Adela Banášová, je vždy tematicky oblečená. Myslím si, že je zároveň najväčším lákadlom pre divákov. Humor moderátorky je trefný, priamy, ale neuráža. V podobných formátoch sme ju už mohli vidieť niekoľkokrát, preto je jej moderovanie veľmi prirodzene.

Pár top hitov, jedna moderátorka, traja hostia a niekoľko známych tvári, ktoré vyjadrujú svoje pocity a spomínajú na mladosť spojenú s konkrétnym hitom. Dokonca, keď tam uvídíte moderátora hlavného spravodajstva, ktorý vám hovorí aká je tá pieseň populárna a že má „grády“, musíte mu veriť. Však on je v očiach národa tým „pravým mienkotvorcom“. Samozrejme, čo by to bolo za šou, keby tam chýbali slovenskí či českí speváci, ktorí zaspievajú naživo?

Takže, keď sa vám už podarilo pobaviť Slovákov, prečo to neskúsiť aj na Čechoch? Ak stále hľadáte rozdiely medzi slovenskou a českou Chart show, dajte tomu priestor. Porovnať to môžeme tak o pár rokov, ak bude vôbec čo porovnávať a Nova tento program po „nevydarenom pokuse uchvátiť českého diváka“ nezmetie pod koberec.

Přidat komentář